Αλέξης Σαββόπουλος

Ποιότητα και όχι ποσότητα

Τις περισσότερες φορές το κλειδί είναι η ποιότητα. Να βρεις δηλαδή παίκτες που κολλάνε τη δεδομένη χρονική στιγμή στην ομάδα, στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος της Football League.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Το καλοκαίρι στον Άρη, επικράτησε ευφορία με τις πολλές και ηχηρές μεταγραφές, αφού το κατώφλι του Κλεάνθης Βικελίδης πέρασαν ως επί το πλείστον παίκτες Σούπερ Λιγκ, δημιουργώντας- απόλυτα λογικά- την αίσθηση- ότι και στη Football League, η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου θα κάνει ένα υγιεινό περίπατο.

Οι δυο πρώτες αγωνιστικές που πρόλαβαν να διεξαχθούν απέδειξαν με το καλημέρα, ότι το πραγματικό ποδόσφαιρο δεν είναι playstation και σχέδια επί χάρτου. Δεν είναι πάντα βέβαιο ότι η ποσότητα θα φέρει και την αγωνιστική ευτυχία. Τις περισσότερες φορές το κλειδί είναι η ποιότητα.

Να βρεις δηλαδή παίκτες που κολλάνε τη δεδομένη χρονική στιγμή στην ομάδα, στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος της Football League. Στα χαρακτηριστικά που έχει θέσει ο προπονητής που έχεις επιλέξει να οδηγήσει την ομάδα και φυσικά στο δύσκολο περιβάλλον που λέγεται Άρης.

Η περίπτωση του Ματζίντ Μπουγκέρα που είναι με το ένα πόδι στην έξοδο έχοντας αγωνιστεί για λίγο μόνο σε ένα φιλικό, επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Καλός παίκτης, με θητεία σε αξιόλογα πρωταθλήματα, αρχηγός στην Εθνική του ομάδα. Κοινώς μόνο τυχαίος δεν είναι. Ήρθε όμως υπέρβαρος, δίχως δράση για καιρό στα πόδια και όπως αποδεικνύεται από την στάση του στην πρώτη κρίση που πέρασε ο Άρης, με ολίγον μισθοφορική διάθεση. Καλός παίκτης που όμως δεν ταίριαζε στην παρούσα φάση.

Όπως καλός παίκτης είναι και ο Αντρέου που δέχεται εδώ και καιρό τα βέλη. Για κάποια άλλη ομάδα όμως και ίσως για ένα άλλο πρωτάθλημα αφού δεν δείχνει σε καμία περίπτωση να είναι ο αμυντικός μέσος που έψαχνε ο Άρης και ο προπονητής του. Δεν κολλάει που λέμε στη χημεία.

Η ειλικρινής παραδοχή του Θόδωρου Καρυπίδη πρόσφατα ότι: «κάποιοι παίκτες είναι επιλογή δική μου» εξηγεί εν μέρει τον μεταγραφικό σχεδιασμό και πως έγινε αλλά- και εδώ πρέπει να σταθούμε- δείχνει ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί τον Γενάρη και σε κάθε επόμενη μεταγραφική περίοδο, όσο αφεντικό είναι ο Θόδωρος Καρυπίδης. Μεταγραφές δηλαδή ουσίας, που έχει πραγματικά ανάγκη η ομάδα ώστε να μην φορτώνεται άδικα και το μπάτζετ με ποσά που δεν θα δικαιολογηθούν ποτέ εντός αγωνιστικού χώρου.

Η φετινή συγκυρία με την καθυστερημένη έναρξη του πρωταθλήματος και τις διακοπές, ευνοεί τον Άρη που θα πάει ως την χειμερινή μεταγραφική περίοδο έχοντας δώσει ελάχιστα παιχνίδια και με την δυνατότητα δηλαδή, χωρίς άλλες απώλειας να προχωρήσει σε μια διόρθωση του ρόστερ ώστε να γίνει πιο ορθόδοξο και ευέλικτο στα χέρια του προπονητή. Με 2-3 σωστές κινήσεις σε κάθε γραμμή, πλέον δικαιολογία δεν θα υπάρχει για κανένα και ο στόχος της ανόδου θα μπορεί να επιτευχθεί με λιγότερο καρδιοχτύπι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x